söndag 9 december 2012

Pågående Projekt i Vindeln för barnen...

Just nu pågår ett Projekt för fattiga barn i Sverige. Många barn och deras familjer mår mycket dåligt  över deras livssituation och att de inte kan göra saker som många av oss tar som en självklarhet. När julen närmar sig kan stressen öka yttligare för att man som förälder inte har möjlighet att fira en jul med julmat, julklappar och annat som hör julen till. Barnfattigdomen finns utbredd i hela Sverige och många medmänniskor har reagera starkt när Västerbottens Kuriren skrev en artikel 6 december om en av alla drabbade familjer i Umeå. Vi kunde läsa om ett av 2000 barn i Umeå som lever i fattigdom. Genom att människor fått möjlighet att hjälpa till genom Vk-klappen har ett hundratal inslagna julklappar kommit in till Vk i nuläget. Många vill verkligen hjälpa till och det är fantastiskt!

Projektomtanke har valt att engagera sig lokalt i Vindeln där statistik (Källa: Vk) visar att hela 86 barn med familjer lever under fattigdom. I Vindeln finns ett stort gensvar och många vill hjälpa till för att dessa familjer ska få möjlighet till en bra jul och aktiviteter som de vanligtvis inte har möjlighet att delta på. Vi vill med stor glädje och varma hjärtan presentera de som hitills är sponsorer i Vindeln kommun:

  • Simhallen i Vindeln: Bidrar med presentkort på bad för hela familjen vid fem tillfällen/presentkort.
  •  Kommun Biblioteket i Vindeln: Bidrar med nya böcker som kommer att slås in till julklappar.
  • ICA Supermarket i Vindeln: Bidrar med matkorgar inför julen till drabbade familjer.
Fortsätt att följa bloggen för att se hur Projektet går frammåt och vad vi gör i Vindeln för att hjälpa till!
Kram Angelica

3 kommentarer:

  1. Skulle gärna vilja göra något som privatperson i Víndeln, kanske skänka någon liten julklapp eller så, men har ingen aning om var man ska vända sig? Finns det någon paketinsamling eller liknande?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vad fint att du vill engagera dig och visa omtanke för dessa barn med familjer.Om du känner ett behov av att hjälpa till så är en julklapp en bra tanke.Det kanske är svårt att veta vad barn och familj behöver och barnen är dessutom i olika åldrar.Därför tipsar vi om att ett presentkort är en uppskattad gåva.Du kan lämna ditt paket genom Projektomtanke som i sin tur levererar alla paket till Socialtjänsten i Vindeln.Detta gör att paketen hamnar hos familjer med störst behov.Du kan kontakta mig för info om adress osv.Tack för din omtanke!Mvh Angelica

    SvaraRadera
  3. För kontakt när du vill lämna julklappar till barnen och deras familjer maila: angelica.andrum@gmail.com

    SvaraRadera

Värdefulla personer i vår omgivning...

Helene Emilsson Vindeln: Mycket varm och fin människa som är omtänksam mot alla i sin omgivning och mycket omtyckt. Stort engagemang i Centrumkyrkan i Vindeln. Även jobbat mycket med barn som tycker välldigt mycket om Helene för den hon är! Helene är värd månadens blomma för att hon är en sådan underbar människa!

Lotta Grenehed m familj Robertsfors: Tillsammans med sin familj har hon ställt upp för min familj vid kriser i livet som när vårt hus brann ner till grunden- 2006. Hon har själv stor familj med fyra barn och en fosterson men ställde upp med att tex ta hand om vår tvätt under flera månader efter branden.När vi drabbades av en vattenskada senast fanns hon än en gång där för att visa sitt fulla stöd.Denna familj har ett stort hjärta och därför vill jag ge dem månadens blomma!

Carl-Axel Gyllenram Vindeln: En mycket jordnära man med ett stort hjärta.Bibliotekschef i Vindeln och engagerad i de flesta projekt inom Vindeln kommun. En fantastisk berättare som håller historien om Hällnäs sanatorie levande. Han behöver en blomma så han förstår hur viktig han är för så många människor!

Tack för att du deltar och gör det möjligt för människor att känna sig uppskattade!Omröstningen är avslutad 27/5