tisdag 20 mars 2012

Vilka underbara barn...

Så roligt att träffa de barn och föräldrar som bestämt sig för att prova på barnyoga i Vindeln. Barn mellan 7-9 år deltar nu i gruppen på tisdagar kl:18.00-19.00. Genom yogasagornas värld fick barnen möjlighet att träna andning, koncentration, kroppsmedvetenhet och avslappning. Genom lek och fantasi kan barnen ta till sig yogaövningarna på ett bra sätt utan krav eller prestation. När barn får tid att vara tillsammans i grupp på ett harmoniskt sätt, skapas den gemenskap som bäddar för trygghet och värme där det är okej att vara sig själv. Under yogapassen  skapas  en gemenskap utifrån att barnen upplever samma yoga-och avslappningssagor tillsammans, och det sker utan tävlingsmoment. Att ligga tyst i sällskap med sina kompisar under avslappningen skapar en behaglig stämning där varje barn kan landa i sig själv och samtidigt få vila i gruppens trygghet. Lugna djupa andetag gör barnen mindre impulsiva. Energin av varje andetag gör att de blir mer medvetna om sig själva och de andra i gruppen och tilliten ökar. Hela gruppen påverkas positivt och barnen fungerar mer harmoniskt tillsammans. Med hjälp av yoga påverkas koncentrationen och närvaron i nuet. Det är svårt att tänka på annat när man gör en yogaövning och samtidigt lyssnar på en saga. På så sätt bygger barnet upp sin koncentrationsförmåga. Denna förmåga kan barnet ta med sig i andra situationer som också kräver koncentration och utvecklar på så vis sin inlärningsförmåga.

Denna barnyogagrupp ingår i ett av projekten för omtanke och därför går deltagar avgiften direkt till Radiohjälpen Världens barn. Alla deltagare kommer att få ett diplom där de kan se att pengarna kommit fram och ett Tack för att de visar omtanke för andra. En annan viktig del i barnyoga projektet är naturligtvis allt gott som yogan för med sig för de barn som deltar i gruppen.Tanken är att det ska gynna barnen i gruppen och barnen ute i världen, i form av omtanke mellan varandra.

1 kommentar:

  1. Vad fint och bra du skriver.Jätte bra engagemang för barnen.Vad duktig du är Angelica!

    SvaraRadera

Värdefulla personer i vår omgivning...

Helene Emilsson Vindeln: Mycket varm och fin människa som är omtänksam mot alla i sin omgivning och mycket omtyckt. Stort engagemang i Centrumkyrkan i Vindeln. Även jobbat mycket med barn som tycker välldigt mycket om Helene för den hon är! Helene är värd månadens blomma för att hon är en sådan underbar människa!

Lotta Grenehed m familj Robertsfors: Tillsammans med sin familj har hon ställt upp för min familj vid kriser i livet som när vårt hus brann ner till grunden- 2006. Hon har själv stor familj med fyra barn och en fosterson men ställde upp med att tex ta hand om vår tvätt under flera månader efter branden.När vi drabbades av en vattenskada senast fanns hon än en gång där för att visa sitt fulla stöd.Denna familj har ett stort hjärta och därför vill jag ge dem månadens blomma!

Carl-Axel Gyllenram Vindeln: En mycket jordnära man med ett stort hjärta.Bibliotekschef i Vindeln och engagerad i de flesta projekt inom Vindeln kommun. En fantastisk berättare som håller historien om Hällnäs sanatorie levande. Han behöver en blomma så han förstår hur viktig han är för så många människor!

Tack för att du deltar och gör det möjligt för människor att känna sig uppskattade!Omröstningen är avslutad 27/5