onsdag 30 maj 2012

Ett sätt att visa omtanke till dig själv...

Att meditera är som att "städa upp på vinden" - inte så glamouröst men välbehövligt och väldigt skönt. Alla kan lära sig att meditera och det handlar egentligen om att stanna upp och ge sig själv tid att vila hjärnan från alla tankar och intryck. Det finns olika sätt att meditera men i grunden handlar det om olika stigar till samma bergstopp. När du börjar meditera kan du märka att sinnet drar iväg med tankarna. Använd då tex ett mantra, andningen eller en egen teknik för att återföra fokus igen. Lägg märke till hur du kan få upp tankar som relaterar till aktuella problem. Djupt liggande stress kan ta form som ytligt liggande tankar. Det kan bli påfrestande med all stress och oro som väller upp men ge inte upp. Ditt sinne kommer att rensas och kroppen kan slappna av. Apparater som mäter muskelspänning visar att denna sjunker ner till nästan noll vid meditation, vilket tex lindrar vid huvudvärk och kroniska smärttillstånd. Det finns en mängd fördelar med meditation som gör att vi människor kan må bästa möjliga i ett samhälle som ofta kan upplevas stressigt.Därför vill jag dela med mig av fördelarna med att meditera.

Ni som vill prova på meditation och njuta av en fantastisk natur vid den brusande älven är välkomna att delta 11 Juni kl: 08.00-08.45 vid Renforsen.Följ skyltar vid kvarnen anslagstavla. Gratis och alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet av meditation. Ingen anmälan utan kom som du är! Vi bjuder på te efter passet och äter frukost vid stranden för dem som vill ta med något att äta. Varmt välkomna!
  • Meditation morgon Renforsen 11 Juni (följ skyltning nere vid kvarnen)
  • kl: 08.00-08.45 (Efter passet bjuder vi på te / äter frukost på stranden)
  • Medtag: Liggunderlag, filt, mjuka och sköna kläder, vattenflaska och ev frukost.
  • Inställt vid regn!

3 kommentarer:

  1. Underbart initiativ,vid älven dessutom!Jag kommer att delta och hoppas att det blir fler tillfällen under sommaren.Jag har inte provat att meditera men har tänkt på det i hundra år,nu kan jag äntligen ta tag i det.Ha en underbar dag alla fina människor!

    SvaraRadera
  2. Vad spännande! Detta vill jag vara med på. *Antecknar i kalendern*

    SvaraRadera
  3. Hejsan!Råkade hamna på din blogg när jag sökte på meditation på Google.Jag har provat att meditera men upplever att det är så svårt att slappna av.Några bra tips vore fint tack!
    #Kramisar#

    SvaraRadera

Värdefulla personer i vår omgivning...

Helene Emilsson Vindeln: Mycket varm och fin människa som är omtänksam mot alla i sin omgivning och mycket omtyckt. Stort engagemang i Centrumkyrkan i Vindeln. Även jobbat mycket med barn som tycker välldigt mycket om Helene för den hon är! Helene är värd månadens blomma för att hon är en sådan underbar människa!

Lotta Grenehed m familj Robertsfors: Tillsammans med sin familj har hon ställt upp för min familj vid kriser i livet som när vårt hus brann ner till grunden- 2006. Hon har själv stor familj med fyra barn och en fosterson men ställde upp med att tex ta hand om vår tvätt under flera månader efter branden.När vi drabbades av en vattenskada senast fanns hon än en gång där för att visa sitt fulla stöd.Denna familj har ett stort hjärta och därför vill jag ge dem månadens blomma!

Carl-Axel Gyllenram Vindeln: En mycket jordnära man med ett stort hjärta.Bibliotekschef i Vindeln och engagerad i de flesta projekt inom Vindeln kommun. En fantastisk berättare som håller historien om Hällnäs sanatorie levande. Han behöver en blomma så han förstår hur viktig han är för så många människor!

Tack för att du deltar och gör det möjligt för människor att känna sig uppskattade!Omröstningen är avslutad 27/5